Home ACTUALITATE Patru bărbați cercetați pentru fur calificat, după ce au sustras dintr-o locuinţă bunuri în valoare de 55000

Patru bărbați cercetați pentru fur calificat, după ce au sustras dintr-o locuinţă bunuri în valoare de 55000

Patru bărbați cercetați pentru fur calificat, după ce au sustras dintr-o locuinţă bunuri în valoare de 55000

Polițiștii severineni au prins în flagrant patru tineri, la scurt timp după ce au sustras dintr-o locuinţă mai multe bunuri în valoare de aproximativ 55.000 lei/ Din cercetări poliţiştii au stabilit că aceştia au pătruns într-un imobil situat la etajul patru, de pe acoperişul clădirii, prin escaladarea zidului şi forţarea geamurilor

În acest weekend, poliţiştii Biroului de Ordine Publică împreună cu Biroul Investigaţii Criminale – din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin au prins in flagrant patru tineri cu vârste cuprinse între 17-32 ani, toţi din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Aceştia se deplasau pe raza municipiului cu un autoturism, al cărui conducător auto a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al poliţiştilor.

Echipajul de poliţie a procedat la urmărirea acestora, ocazie cu care autovehiculul a fost imobilizat, doi dintre tineri, de 17 respectiv 32 de ani fiind reţinuţi, iar ceilalţi doi reuşind să fugă în direcţii diferite.

În autovehicul poliţiştii au descoperit mai multe obiecte posibil a fi folosite pentru pătrunderea în locuinţe, un seif în care se afla suma de 10.200 euro şi bijuterii.

Extinzând cercetările, s-a stabilit faptul că, suspecţii au pătruns de pe acoperişul unui bloc de locuinţe, într-un imobil situat la etajul patru, prin escaladarea zidului clădirii şi forţarea geamurilor, de unde au sustras bunurile respective.

Prejudiciul în valoare de aproximativ 55.000 lei a fost recuperat şi restituit părţii vătămate, iar faţă de cei doi dintre suspecţi s-a luat măsura reţinerii, pe bază de ordonanţă de reţinere, pentru 24 de ore, fiind prezentaţi Judecătoriei Drobeta Turnu Severin cu propunere de arestare preventivă, propunere ce a fost însuşită, fiind emise pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru o perioadă 30 de zile.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228-229 din Codul Penal.

Cercetările continuă pentru reţinerea tuturor persoanelor implicate, precum şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestora.

Sursa fotografie: IPJ Mehedinti