Home ACTUALITATE Oficial OMS îndeamnă liderii mondiali să nu mai folosească blocaje (lockdown) ca metodă principală de control al virusului

Oficial OMS îndeamnă liderii mondiali să nu mai folosească blocaje (lockdown) ca metodă principală de control al virusului

Oficial OMS îndeamnă liderii mondiali să nu mai folosească blocaje (lockdown) ca metodă principală de control al virusului

Trimisul special al Organizației Mondiale a Sănătății pe COVID-19 i-a îndemnat săptămâna aceasta pe liderii mondiali să înceteze „utilizarea blocărilor ca metodă principală de control”.

„Noi, în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, nu susținem blocarea ca mijloc principal de control al acestui virus”, a spus dr. David Nabarro către The Spectator’s Andrew Neil. „Singura dată când credem că un blocaj este justificat este să vă câștigăm timp pentru a vă reorganiza, regrupa, reechilibra resursele, pentru a vă proteja personalul medical care este epuizat, dar, în general, preferăm să nu o facem.”

Nabarro a continuat să sublinieze mai multe dintre consecințele negative pe care blocajele le-au cauzat în întreaga lume, inclusiv industriile turistice devastatoare și creșterea foametei și a sărăciei.

„Uită-te la ce s-a întâmplat cu industria turismului în Caraibe, de exemplu, sau în Pacific, pentru că oamenii nu își petrec vacanța”, a spus el. „Uite ce s-a întâmplat cu micii fermieri din întreaga lume … Uite ce se întâmplă cu nivelurile sărăciei. Se pare că am putea dubla sărăcia mondială până anul viitor. Putem avea cel puțin o dublare a malnutriției copiilor. “

La începutul acestei săptămâni, mii de experți în sănătate medicală și-au semnat numele într-o petiție prin care se cerea încheierea blocării coronavirusului, invocând „daunele ireparabile” pe care le-au cauzat.

„În calitate de epidemiologi ai bolilor infecțioase și oameni de știință din domeniul sănătății publice, avem mari îngrijorări cu privire la efectele dăunătoare asupra politicilor predominante COVID-19 asupra sănătății fizice și mentale și recomandăm o abordare pe care o numim Protecție focalizată”, se arată în petiție, cunoscută sub numele de Great Barrington Declaration “Politicile actuale de blocare produc efecte devastatoare asupra sănătății publice pe termen scurt și lung.”

În Statele Unite, blocările au fost legate de creșterea gândurilor de sinucidere la copii, o creștere a supradozelor de droguri, o creștere a violenței domestice și un studiu realizat în mai a concluzionat că stresul și anxietatea cauzate de blocaje ar putea distruge de șapte ori mai multe vieți decât pot salva blocările.

(Sursa: https://www.msn.com/en-us/health/medical/who-official-urges-world-leaders-to-stop-using-lockdowns-as-primary-virus-control-method/ar-BB19TBUo)