Home ACTUALITATE Mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul Zilei Poliției Române

Mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul Zilei Poliției Române

Mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul Zilei Poliției Române

“Astăzi, 25 martie, este Ziua Poliției Române, o zi care, anul acesta, ne confirmă, dacă mai era nevoie, misiunea dificilă și plină de riscuri pe care o au oamenii legii pentru siguranța noastră, a cetățenilor. Mai ales acum, când trecem printr-o perioadă fără precedent pentru România și pentru întreaga planetă, vedem implicarea continuă a polițiștilor în lupta aproape inegală cu un inamic invizibil în fața căruia nu vrem să ne dăm bătuți.

Starea de urgență în care ne aflăm implică și mai multe eforturi din partea Poliției Române. Sunt măsuri fără precedent pe care le-au impus multe alte state aflate în situația noastră și pe care cetățenii trebuie să le înțeleagă și să le respecte. Profesia de polițist este riscantă prin definiție, dar în contextul pandemiei COVID-19 a devenit și mai riscantă pentru că sunt expuși, asemenea tuturor, pericolului de îmbolnăvire. Ei sunt la datorie, în stradă, pentru noi, iar noi, la rândul nostru, trebuie să înțelegem că tot efortul lor este pentru binele, pentru sănătatea și pentru siguranța noastră. Vă îndemn pe toți să le fim parteneri și să le sprijinim misiunea printr-un gest de responsabilitate personală și socială: STAȚI ÎN CASĂ! Fac apel, dragi români, să sprijiniți munca polițiștilor respectând legile în vigoare și regulile pe care le-a impus urgența sanitară actuală.

Îi admir și îi felicit pe polițiștii români pentru tot ceea ce au făcut până acum, prețuiesc munca lor, le doresc tuturor sănătate și îi asigur de tot sprijinul.

La mulți ani, Poliției Române și tuturor angajaților din structurile ei!”

Ludovic Orban,

Prim-ministru al României