Home ACTUALITATE IPJ Mehedinti-Campania de prevenire a furturilor din locuință “HOȚII ÎȚI INVADEAZĂ INTIMITATEA”

IPJ Mehedinti-Campania de prevenire a furturilor din locuință “HOȚII ÎȚI INVADEAZĂ INTIMITATEA”

IPJ Mehedinti-Campania de prevenire a furturilor din locuință  “HOȚII ÎȚI INVADEAZĂ INTIMITATEA”

Campania ,,HOȚII ÎȚI INVADEAZĂ INTIMITATEA” se înscrie în cadrul priorităţii naţionale ,,Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului’’ şi abordează prevenirea furturilor din locuinţe, care au o pondere însemnată în volumul faptelor de natură penală, precum şi un impact deosebit în percepţia populaţiei în ceea ce priveşte siguranţa personală.

Abordarea acestui tip de criminalitate reprezintă o constantă a intervenţiilor preventive întreprinse de Poliţia Română, în cadrul fiecărui demers promovându-se, prin modalităţi inedite şi de impact, informaţiile destinate reducerii gradului de vulnerabilitate.

Noutatea campaniei din acest an, derulată în parteneriat cu Feroneria Prod S.A, constă în utilizarea unei tehnologii de ultimă generaţie, de interes pentru majoritatea categoriilor de beneficiari, care îi expune pe aceştia unei experienţe virtuale ce are corespondent în realitate.

Astfel, cetăţenii se pot transpune în martori la un furt din locuinţă, având ocazia să înţeleagă modul de acţiune al infractorilor. Aceste interacţiuni vor fi completate de discuţii cu poliştii specializaţi în prevenirea criminalităţii, care vor transmite recomandări adecvate pentru contracararea activităţii hoţilor. 

Conform comunicatului, în perioada decembrie 2019 – februarie 2020, la nivel naţional se vor difuza spoturi audio și video tematice, vor avea loc întâlniri cu grupuri ţintă şi distribuiri de materiale informative.

Avand in vedere si apropierea Sarbatorilor de iarna, iata si recomandarile politistilor pentru fiecărui cetăţean în parte:

•        Asigură-te că ai încuiat ușa, chiar și când ești în casă;

•        Montează o încuietoare de calitate;

•        Montează un sistem de alarmă;

•        Nu transmite informații personale pe rețelele de socializare.

SCOPUL CAMPANIEI este de informare a populației cu privire la modalităţi de prevenire a furturilor din locuință.

Hotii iti invadeaza intimitatea

DURATA: decembrie 2019 – februarie 2020