Home ACTUALITATE În minivacanța de 1 Mai , jandarmii au intervenit pentru constatarea unor fapte antisociale și îndepărtarea animalelor periculoase

În minivacanța de 1 Mai , jandarmii au intervenit pentru constatarea unor fapte antisociale și îndepărtarea animalelor periculoase

În minivacanța de 1 Mai , jandarmii  au intervenit pentru constatarea unor fapte antisociale și  îndepărtarea animalelor periculoase

În perioada 27 aprilie – 1 mai, peste 100 de jandarmi mehedinţeni au acţionat pe raza județului Mehedinți pentru ca minivacanța de 1 Mai să se desfășoare într-un climat de liniște și siguranță publică pentru cetățeni.

În perioada amintită, au fost constatate 27 abateri de la normele legale în vigoare, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 5000 lei.

  Astfel, majoritatea sancţiunilor contravenţionale au fost aplicate conform prevederilor Legii nr. 61/1991 republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, proferarea de injurii şi expresii jignitoare, consum de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele amenajate, provocare şi participare la scandal.

De asemenea, în cursul serii trecute, în urma unui apel prin 112, jandarmii s-au deplasat pe strada Moldovei pentru îndepărtarea unui șarpe aflat într-o scară de bloc. La fața locului, jandarmii au constatat că este vorba de o viperă cu corn, care a fost capturată și eliberată în scurt timp, în natură.

Este a treia situație de acest gen la care intervin jandarmii, în urma apelurilor cetățenilor prin sistemul unic 112, pentru îndepartarea animalelor periculoase(câini agresivi) și a reptilelor.