Home ACTUALITATE GALA VOLUNTARILOR 2016, EŞELNIŢA

GALA VOLUNTARILOR 2016, EŞELNIŢA

GALA VOLUNTARILOR 2016, EŞELNIŢA

Sâmbătă 30 ianuarie 2016, la Căminul Cultural din comuna Eşelniţa a avut loc un eveniment important pentru comunitatea din zona Cazanele Dunării – Gala Voluntarilor 2016. Scopul acesteia a fost de a promova voluntariatul si de a recunoaste meritele voluntariatului si a voluntarilor, implicati in ultimele proiecte de anvergura ale Asociatiei Comunitatii Eşelnita Cazanele Dunarii: „In centru este Eselnita” (proiect finantat de Fundatia PACT cu sprijin financiar de la Fundatia Vodafone) si „Conexiuni interculturale – tinerii isi redescopera mostenirea culturala” finantat prin Granturile SEE, avand partener Departamentul pentru Relatii Interetnice Bucuresti. In cadrul acestor 2 proiecte in comunitatea localitatii s-au mobilizat peste 100 persoane, care s-au implicat, au aratat interes fata de asociatie si activitatile propuse, care au ajutat indeplinirea proiectelor.
Gala Voluntariatului a cuprins 2 categorii: Lucrul cu ceilalti (voluntarii tineri, cadrele didactice, toti cei ce au lucrat in special pe partea de educatie) si Lucrul pentru ceilalti (voluntarii adulti implicati in special in activitati fizice, cei care au ajutat la reconditionarea Centrului Comunitar de Dezvoltare si educatie, colaboratori din sat si din afara satului, presa, administratori de pensiuni si firme) si a premiat un numar de 130 voluntari. Primarul comunei Eselnita, dnul Ioan Ciuru a deschis evenimentul alaturi de dna Raluca Koler, past president la Rotary Club Drobeta Turnu Severin Continental, moderatoarea galei. La acest eveniment au luat parte si invitati din cadrul Rotary Club Drobeta Turnu Severin Continental care au inmanat Asociatiei Comunitatii Eselnia Cazanele Dunării Cupa pentru voluntariat, dar si invitati din Bucuresti, Arad, Dr. Tr. Severin, Svinita, Orsova, cu care asociatia a colaborat in ultima perioada si care cunosc si apreciaza activitatea ei.
Sala Casei de cultura care a gazduit evenimentul a fost arhiplina, intre momentele de premiere nu au lipsit momente artistice oferite de catre
invitatii si colaboratorii asociatiei: Maria Mirabela Topor (solista de muzica populara olteneasca din Dr. Tr. Severin), grupul de dansatori ai Forumului German din Orsova, grupul de dansatori ai comunitatii sarbesti Svinita si un tanar voluntar al asociatiei Dobre Marius, care a prezentat un cantec pe ritmuri de hip-hop destinat implicarii, responsabilizarii, voluntariatului si care a devenit imnul acesteia si rapsodul comunei Eselnita, Ioana Rogobete. Gala Voluntariatului organizata la Eselnita de catre Asociatia Comunitatii Eselnita Cazanele Dunarii a fost una dintre activitate sprijinite in cadrul proiectului Oamenii sudului, derulat de catre Fundatia PACT Bucuresti  prin Granturile SEE,  Fondul ONG Romania, asociatia promitand o activitate cel putin la fel de fructuoasa si in 2016.
Iata ce ne-a declarat dna Rosemarie Cocoană, presedinta Asociatiei Comunitatii Eşelniţa Cazanele Dunarii “Am reusit in toti acesti ani sa facem multe lucruri bune cu bani foarte putini si acest lucru datorita partenerilor stabili si de incredere dar si voluntarilor. Vestiarele echipei de fotbal care s-a defiintat si care erau in paragina, le-am preluat si le-am reabilitat pe proiectul cu PACT, le-am zugravit, am pus parchet, le-am dat o alta fata si le-am transformat in centru de remediere pentru copiii slabi la invatatura, de luni pana joi pana la ora 15.00. Copiii primesc si o gustarica pe care tot noi o pregatim iar dupa ora 15.00 facem ateliere pe diverse teme engleza, pictura, handmade, lucruri care pe ei ii intereseaza si ii atrag. Vin si voluntarii mai mari interesati de consiliere, antreprenoriat, etc. Tot timpul am facut pentru copii ceea ce si-au dorit.“