Home ACTUALITATE Experți medicali: blocajele fac mai mult rău decât bine

Experți medicali: blocajele fac mai mult rău decât bine

Experți medicali: blocajele fac mai mult rău decât bine

La 4 octombrie 2020, trei experți de seamă – Dr. Martin Kulldorff, profesor de medicină la Universitatea Harvard; Dr. Sunetra Gupta, epidemiolog la Universitatea Oxford; și dr. Jay Bhattacharya, medic și epidemiolog la Universitatea Stanford – au prezentat următoarea declarație, solicitând o abordare diferită față de noul coronavirus decât modelul de blocare (lockdown):

În calitate de epidemiologi cu boli infecțioase și oameni de știință din domeniul sănătății publice, avem mari îngrijorări cu privire la efectele dăunătoare asupra sănătății fizice și mentale ale politicilor predominante COVID-19 și recomandăm o abordare pe care o numim Protecție focalizată.

Venind atât din stânga, cât și din dreapta și din întreaga lume, ne-am dedicat cariera protejării oamenilor. Politicile actuale de blocare produc efecte devastatoare asupra sănătății publice pe termen scurt și lung.

Rezultatele (pentru a numi câteva) includ rate mai mici de vaccinare în copilărie, înrăutățirea rezultatelor bolilor cardiovasculare, mai puține screening-uri pentru cancer și deteriorarea sănătății mintale – ducând la un exces de mortalitate mai mare în anii următori, cu clasa muncitoare și membrii mai tineri ai societății cea mai grea povară. Ținerea elevilor în afara școlii este o gravă nedreptate.

Menținerea acestor măsuri până când este disponibil un vaccin va provoca daune ireparabile, cu persoanele defavorizate afectate în mod disproporționat.

Din fericire, înțelegerea noastră asupra virusului crește. Știm că vulnerabilitatea la moarte din cauza COVID-19 este de peste o mie de ori mai mare la bătrâni și bolnavi decât la tineri. Într-adevăr, pentru copii, COVID-19 este mai puțin periculos decât multe alte boli, inclusiv gripa.

Pe măsură ce imunitatea crește în populație, riscul de infecție pentru toți – inclusiv pentru cei vulnerabili – scade. Știm că toate populațiile vor ajunge în cele din urmă la imunitatea turmei – adică punctul în care rata noilor infecții este stabilă – și că acest lucru poate fi asistat de (dar nu depinde de) un vaccin. Prin urmare, obiectivul nostru ar trebui să fie acela de a reduce la minimum mortalitatea și daunele sociale până când vom ajunge la imunitatea turmei.

Abordarea cea mai plină de compasiune care echilibrează riscurile și beneficiile atingerii imunității turmei este aceea de a permite celor care prezintă un risc minim de deces să-și ducă viața în mod normal pentru a-și dezvolta imunitatea la virus prin infecție naturală, protejând mai bine pe cei care prezintă cel mai mare risc. Aceasta este Protecție focalizată.

Adoptarea de măsuri pentru protejarea vulnerabililor ar trebui să fie obiectivul central al răspunsurilor de sănătate publică la COVID-19. Cu titlu de exemplu, casele de îngrijire medicală ar trebui să utilizeze personalul cu imunitate dobândită și să efectueze teste frecvente de reacție în lanț a polimerazei altor personal și ale tuturor vizitatorilor. Rotația personalului ar trebui redusă la minimum.

Persoanele pensionate care locuiesc acasă ar trebui să primească alimente și alte elemente esențiale la casele lor. Când este posibil, ar trebui să întâlnească membrii familiei în afară, mai degrabă decât înăuntru. O listă cuprinzătoare și detaliată de măsuri, inclusiv abordări pentru gospodăriile multigenerationale, poate fi pusă în aplicare și se încadrează în sfera și capacitatea profesioniștilor din domeniul sănătății publice.

Cei care nu sunt vulnerabili ar trebui să li se permită imediat să reia viața în mod normal. Măsuri simple de igienă, cum ar fi spălarea mâinilor și rămânerea acasă când sunt bolnavi, ar trebui să fie practicate de toată lumea pentru a reduce pragul de imunitate al turmei.

Școlile și universitățile ar trebui să fie deschise pentru predarea personală. Activitățile extracurriculare, cum ar fi sportul, ar trebui reluate. Adulții tineri, cu risc scăzut, ar trebui să lucreze normal, mai degrabă decât acasă. Restaurante și alte companii ar trebui să se deschidă. Arta, muzica, sportul și alte activități culturale ar trebui să se reia. Persoanele care sunt mai expuse riscului pot participa dacă doresc, în timp ce societatea în ansamblu se bucură de protecția conferită celor vulnerabili de către cei care și-au construit imunitatea turmei.

De când a fost publicată declarația, peste 2.000 de oameni de știință din domeniul sănătății publice și peste 2.000 de medici au semnat-o, la fel ca aproape 40.000 de membri ai publicului larg.

Puteți adăuga semnătura dvs. la declarație online la https://gbdeclaration.org.