Home ACTUALITATE Examenele Nationale 2020- Evaluarea Națională și Bac-ul în vremea pandemiei

Examenele Nationale 2020- Evaluarea Națională și Bac-ul în vremea pandemiei

Examenele Nationale 2020- Evaluarea Națională și Bac-ul în vremea pandemiei

Conform ultimului anunt, pentru majoritatea elevilor, în acest an școlar, grădinițele și școlile nu se vor mai redeschide, urmând ca ca mediile să se încheie cu notele obținute până la data de 12 iunie, când oficial se intră în vacanța de vară. Nu același lucru se poate spune despre elevii din clasele terminale, care vor putea reveni la școală in perioada 2-12 iunie, în vederea pregătirii examenelor naționale, Evaluarea Națională și Bacalaureatul, ce se vor susține la datele deja anunțate.

Astfel, elevii din clasele a VIII – a vor susține Evaluarea Națională în perioada 15-18 iunie 2020 după următorul calendar: 2-5 iunie înscrierea absolvenților clasei a VIII- a pentru Evaluarea Națională; 5 iunie final de an școlar pentru elevii de clasa a VIII – a; 15 iunie – Limba și literatura română examen scris; 17 iunie – Matematică examen scris; 18 iunie – Limba și literatura maternă examen scris; 22 iunie afișarea rezultatelor (contestații intre orele 14-20).

Examenul de Bacalaureat începe în data de 22 iunie și se va susține conform urmatorului calendar: 25-29 mai înscrierea candidaților la prima sesiune de examen; 29 mai-încheierea cursurilor claselor a XII a și a XIII a; 22 iunie-Limba și literatura română examen scris (proba Ea); 23 iunie- Limba și literatura maternă examen scris (proba Eb); 24 iunie- Proba obligatorie a profilului examen scris (proba Ec). Pentru opționale încă nu s-a afișat calendarul.

Pentru elevii ce se vor intoarce la școală in data de 2 iunie, regulile de distantare socială vor fi stricte, astfel, in clasă vor fi max. 10 elevi, ce vor sta la 2-3 ore și se vor pregăti pentru examene. Acestea vor fi organizate cu respectarea măsurilor de distanțare socială. Pentru restul elevilor, continuă cursurile online, mediile urmând a se încheia cu notele obținute până acum.

Cum vor purta copiii măști
sursa: portalinvatamant.ro