Home ACTUALITATE Dupa 15 mai, nu se mai prelungeste starea de urgenta

Dupa 15 mai, nu se mai prelungeste starea de urgenta

Dupa 15 mai, nu se mai prelungeste starea de urgenta

In urma declaratiilor Presedintelui Romaniei Klaus Iohannis, dupa data de 15 mai nu se mai prelungeste starea de urgenta, ci vom intra in stare de alerta. El a facut apel la responsabilitate si a avertizat ca pandemia nu a trecut.

“Din 15 mai se vor redeschide saloanele de coafură, frizerie, cabinetele stomatologice, muzeele, dar toate în condiții speciale de distanțare, în condiții speciale de igienă. Cu toții vom purta mască de protecție când suntem în spații publice închise, de asemenea, când ne deplasăm cu transportul public în comun. Deplasările vor fi restricționate pentru a pleca din localitate, însă și aici sunt câteva excepții. Este voie să se plece din localitate, de exemplu, în interes de serviciu, pentru probleme medicale, pentru sport individual, pentru mers cu bicicleta”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Vor fi permise deplasarile in interiorul localitatii, fara a mai fi necesara de declaratia pe propria raspundere, exceptie facand persoanele aflate in carantina.

În schimb, deplasările în afara localității de domiciliu vor fi posibile în anumite condiții, a mai spus șeful statului și a adăugat că sportivii de performanță li se va permite să înceapă cantonamentele, nu însă și competițiile.

Relaxarea masurilor se va face treptat.

Presedintele României Klau Iohannis  Foto: presidency.ro