Home ACTUALITATE Autoturism blindat cu ţigări depistat de poliţiştii de frontieră severineni

Autoturism blindat cu ţigări depistat de poliţiştii de frontieră severineni

Autoturism blindat cu ţigări depistat de poliţiştii de frontieră severineni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au confiscat 610 de pachete cu ţigări fără timbru fiscal găsite în portbagajul unui autoturism Mazda al cărui şofer era cunoscut că se ocupă cu traficul ilicit de ţigări netimbrate.

În cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii traficului ilicit de ţigări netimbrate, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au oprit în după amiaza zilei de 20.04.2017, ora 15.30, la un filtru organizat pe raza municipiului Turnu Severin, pe conducătorul unui autoturism (Mazda) despre care deţineau date că se ocupă cu traficul ilicit de ţigări netimbrate.

La controlul autoturismului aparţinând lui P. Eugen, în vârstă de 39 de ani din municipiul Turnu Severin, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au descoperit asupra acestuia şi în portbagaj, cantitatea de 610 pachete de ţigări marca Marble, Ashima, Merlyn şi Winston fără timbru fiscal, pentru care acesta nu avea documente de provenienţă. Tigările urmau să fie distribuite de severinean pe piaţa neagră din municipiul Turnu Severin.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit severineanului lucrare penală în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fară a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 10000 de ţigarete.

Cantitatea de ţigări şi autoturismul în valoare de peste 10000 de lei au fost indisponibilizate şi introduse în camera de corpuri delicte .