Home ACTUALITATE Competiții sportive în luna aprilie

Competiții sportive în luna aprilie

Competiții sportive în luna aprilie

Joi 12 aprilie 2018 se va desfășura începând cu ora 10.00, pe stadionul Dr. Angelescu, Olimpiada Gimnaziilor, etapa județeană, la tetratlon (60 m plat, săritura în lungime, aruncarea mingii de oină, 800 m plat) pe echipe. Fiecare unitate de învățământ va fi reprezentată de o echipă formată din patru fete și patru băieți din clasele V-VIII. La fiecare probă performanța obținută se va transforma în puncte după tabela internațională a I.A.A.F. Prin cumularea punctelor obținute de către cei opt componenți din fiecare echipă se va obține clasamentul final. Echipa câștigătoare de pe locul I va participa la Etapa Regională, zona a V-a (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea) care se va desfășura la Rm. Vâlcea în perioada 20-21 aprilie 2018.


Luni 16 aprilie 2018, se va desfășura începând cu ora 15.00, pe stadionul Dr. Angelescu, Olimpiada Națională a Sportului Școlar, Etapa Județeană Licee cls. IX-XII, la pentatlon atletic școlar (60 m plat, săritura în lungime cu elan, aruncarea mingii de oină, aruncarea greutății, 800 m plat).Echipele vpr fi formate din 4 fete și respectiv 4 băieți. Clasamentul se realizează prin transformarea performanțelor în puncte. Echipa clasată pe locul I va participa în perioada 20-21 aprilie 2018 la Etapa Regională, la Arad (Mehedinți, Hunedoara, Arad, Timiș, Caraș-Severin).


În data de 13-14 aprilie, echipa de badminton a Școlii Gimnaziale din Oprișor, comuna Oprișor, câștigătoare a Etapei Județene și formată din două fete și doi băieți de clasele V-VIII, va participa la Olimpiada Gimnaziilor, Etapa Regională care se va desfășura la Rm. Vâlcea.


Joi 19 aprilie 2018 se va desfășura la Pădurea Crihala, de la ora 10.00, Etapa Județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la Cros, clasele V-VIII și IX-XII, pe distanțele: cls. V-VIII fete 1200 m, băieți 1500 m, cls IX-XII fete 1500 m, băieți 2000 m. Câștigătorii vor reprezenta județul la Etapa Finală care se va desfășura la Botoșani în data de 28 aprilie 2018.
Simultan se va desfășura și Crosul Primăverii în organizarea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Mehedinți cu sprijinul Asociației Județene de Atletism Mehedinți și Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți. Primii clasați vor primi premii și diplome.


În zilele de 20-21 aprilie echipa de rugby-tag mixt (fete + băieți) a Liceului de Arte I. Șt. Paulian, va reprezenta județul Mehedinți la Etapa Regională a Olimpiadei Gimnaziilor la Rm. Vâlcea.Vor participa echipe din Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Gorj și Olt.


În zilele de 27-28 aprilie echipa de fotbal băieți, cls. V-VIII a Liceului de Arte I. Șt. Paulian, care s-a clasat pe Locul I la Etapa Județeană, va reprezenta județul Mehedinți la Etapa Regională, care se va desfășura la Tg. Jiu. Vor participa echipe din Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt și Vâlcea. Clasarea pe Locul I la Etapele Regionale califică echipele respective la etapa finală.
Olimpiada Națională a Sportului Școlar și Olimpiada Gimnaziilor sunt organizate de către Inspectoratul Școlar Mehedinți și Asociația Județeană de Atletism cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Mehedinți.
Vom reveni cu rezultatele înregistrate!
Succes sportivilor mehedințeni!