Ziua Mondiala a Apei a fost instituita de ONU in 1993 prin rezolutia 47/193 pentru a constientiza gradul in care resursele de apa contribuie la dezvoltarea economica si bunastarea sociala.
Planeta noastra este formata din 70%, apa, (desi omenirea are la dispozitie doar 1 procent de apa potabila), la fel cum si creierul uman contine 75% apa.
In structura unui copac se gaseste apa in acelasi procentaj precum si in creierul uman. De asemenea, sangele uman, ca si seva unui copac, contine 90% apa.
Apa transporta oxigenul si substantele nutritive in organism, ajuta la buna functionare a grandelor endocrine, a functiei renale si in metabolizarea grasimii, imbunatateste tonusul muscular, transforma alimentele in energie, protejeaza organele interne, ne fereste de constipatie si bineinteles, de deshidratare.
Apa regleaza temperatura, atat a propriilor organisme, cat a intregii planete.
Apa poate absorbi vibratiile energetice, astfel incat cutremurele care se petrec sub ocean, sunt rareori simtite pe uscat.
Apa este singurul element care poate exista in toate cele trei faze: lichida, solida si gazoasa si toate 3 sunt benefice pentru om.
In Japonia, bautul apei pe stomacul gol este o practica populara, niponii cred cu tarie ca acest obicei are beneficii asupra sistemului circulator si digestiv dar si a migrenelor, meningitei, obezitatii, diabetului, afectiunilor respiratorii, TBC-ului.