Home ACTUALITATE 21 Septembrie – Ziua Nationala a Contabilului Roman sarbatorita la Drobeta Turnu Severin

21 Septembrie – Ziua Nationala a Contabilului Roman sarbatorita la Drobeta Turnu Severin

21 Septembrie – Ziua Nationala a Contabilului Roman sarbatorita la Drobeta Turnu Severin

Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania a organizat  joi 21 septembrie 2017,  intr-un cadru festiv, la Palatul Cultural Theodor Costescu, cea de-a XIII-a editie a Zilei nationale a contabilului roman. La manifestare au participat  contabili si contabili autorizati membri ai CECCAR filiala Mehedinti, reprezentanti ai institutiilor publice locale, dar si colaboratori – antreprenori, mass-media locala. Printre participanti s-au aflat: Aladin Georgescu – Președintele Consiliului Judetean Mehedinti, Marius Screciu – Primar Drobeta Turnu Severin, Virgil Popescu – deputat, Fanica Cercel – Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinti, Mirel Dumitru – Șef IPJ Mehedinti, Costin Truica – Șef Serviciu de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ Mehedinti, Ion Pletea – AJFP Mehedinti, Alex Serban – Baroul Mehedinti, Eugenia Tudor – Tribunalul Mehedinti, Florin Simcea – Adj. ITM Mehedinti, Adrian Bebec – Director Banca Transilvania, Valentin Lazar – fost presedinte al Corpului Polițiștilor, dar și reprezentanti ai CECCAR Mehedinti: Iulian Cristian Bosoanca – Presedinte CECCAR Mehedinti, Monica Felicia Mot – Director executiv CECCAR Filiala Mehedinti, Marioara Avram – Prof. Universitar Colegiul Drobeta Trunu Severin, Expert Contabil.

Pe ordinea de zi a reuniunii s-au aflat teme de discutie precum: Noi dimensiuni ale profesiei contabile în conformitate cu noile reglementari, în contextul economiei globale și digitale, Rolul profesionistului contabil în relația cu mediul de afaceri dar și cu autoritățile de reglementare și control, Rolul profesionistului contabil în sistemul judiciar – expertizele judiciare, etc.

S-au acordat distinctii pentru  recunoasterea meritelor celor mai bune societati membre CECCAR in “Topul local al celor mai bune societati” dar si expertilor contabili si contabililor autorizati cu rezultate remarcabile in anul 2017.

 Instituirea zilei contabilului român a fost motivatã de faptul cã multe alte profesii din România, unele cu membri mult mai puţini decât numãrul profesioniştilor contabili, sãrbãtoresc anual o zi a lor în care fac bilanţul muncii, premiazã colegii cu merite deosebite şi au ocazia de a împărtăși impresii și idei atât cu colegii, cât și cu reprezentanți ai instituțiilor cu care CECCAR poartă un permanent dialog. Toate acestea au determinat sã se aleagã o zi care sã sugereze echilibrul şi sã aibã legãturã cu instrumentele de lucru ale profesiei contabile. Astfel, s-a ales ziua de 21 septembrie, ziua echinocţiului dintre varã şi toamnã, când ziua este egalã cu noaptea, zi care constituie începutul zodiei Balanţã. Propunerea a fost aprobată de Conferinţa Naţională a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România din 2 septembrie 2004, care a adoptat-o în unanimitate şi cu mare entuziasm, prin Hotãrârea nr. 04/52. Materializarea acestei idei a revenit Consiliului Superior care, prin Hotãrârea nr. 04/62 din 20 noiembrie 2004, a aprobat Normele nr. 12.726/2004 privind modul de organizare şi desfãşurare a manifestãrilor prilejuite de ziua de 21 septembrie ca zi naţionalã a contabilului român.