Home ACTUALITATE 19 SEPTEMBRIE, ZIUA EUROPEANĂ FĂRĂ PERSOANE DECEDATE ÎN ACCIDENTE RUTIERE

19 SEPTEMBRIE, ZIUA EUROPEANĂ FĂRĂ PERSOANE DECEDATE ÎN ACCIDENTE RUTIERE

19 SEPTEMBRIE, ZIUA EUROPEANĂ FĂRĂ PERSOANE DECEDATE ÎN ACCIDENTE RUTIERE

Proiectul „EDWARD – The European Day Without A Road Deathîși propune ca ziua de 19 septembrie 2018 să devină Ziua europeană fără niciun accident rutier mortal. Acest proiect este destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier, cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere.

Scopul îl reprezintă adoptarea de către toate categoriile de participanți la traficul rutier a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice. Viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului sau pe fondul oboselii, folosirea neregulamentară a telefonului în timpul conducerii autovehiculului, conducerea unor autovehicule cu defecțiuni tehnice, constituie cauze generatoare de accidente rutiere.

De asemenea, nerespectarea normelor rutiere de către biciclişti, motociclişti, mopedişti, căruţaşi şi pietoni determină producerea de evenimente rutiere.

Polițiștii Mehedinți vor acționa în trafic pentru susținerea proiectului ”EDWARD”, prin desfășurarea de acțiuni ce vizează aspecte precum prevenirea și combaterea excesului de viteză, a conducerii sub influența băuturilor alcoolice, ori nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță.