Hold-up: documentarul despre conspirația Covid cenzurat peste tot

(articol tradus din limba engleza. Sursa: Hold up: the documentary on Covid conspiracy censored everywhere – Auralcrave)

Hold up este un documentar etichetat ca un conspirator care, în doar câteva săptămâni, a adunat milioane de vizualizări. Titlul ales poate da deja o idee despre ceea ce ne așteaptă. Termenul este ambigu, pe cât de ambiguu este momentul în care trăim. Produs independent, este regizat de Pierre Barnérias. A început să circule pe Vimeo pe 11 noiembrie 2020, cu toate acestea, și-a încheiat imediat zilele. De fapt, Vimeo a doua zi a șters-o deja, susținând că conține mai multe minciuni. Același comportament de la DailyMotion și Youtube. Cu toate acestea, rămâne disponibil pentru vizionare pe site-ul oficial al filmului.

Filmul declară o vastă conspirație în jurul lui Covid-19.

În esență, documentarul denunță o elită supranațională de miliardari care, cu scuza pandemiei, confiscă puterea și instituie o dictatură tehnico-sanitară și financiară bazată pe înșelăciune. Un virus creat de bogați pentru uciderea săracilor, un plan global de supunere a umanității sub numele de Great Reset. Pandemia Covid-19 a dat tonul schimburilor adesea contradictorii între medici, specialiști, profesori, politicieni, experți, toate orchestrate și alimentate pentru a satisface setea presei. Ce să fac? Ce să crezi? Pe cine să creadă? Cum să tratezi toate aceste informații? În documentare asistenții medicali, cercetătorii, juriștii, politicienii oferă o lectură diferită a acestei crize fără precedent prin denunțarea unor măsuri guvernamentale care s-au dovedit ineficiente.

La aproape un an de la proclamarea pandemiei, mai lipsesc multe piese pentru puzzle. Pentru a face față numărului tot mai mare de solicitări de paturi de terapie intensivă, guvernele lumii proclamă o stare de urgență în materie de sănătate, afirmându-și autoritatea prin măsuri draconice: blocări, necesitate de auto-certificări pentru a se muta, stingeri, amenzi și chiar 6 luni de închisoare pentru -respectarea regulilor. Din punct de vedere financiar, un dezastru imens: multe companii au dat faliment, condițiile de viață ale oamenilor s-au înrăutățit, iar între timp cine era bogat mai devreme de la bogat, acum este mult mai bogat.

Ziarele majore franceze și unele internaționale s-au străduit să răspundă punct cu punct pentru a demonta și ridiculiza acest documentar, dar de ce atât de mult interes? Poate pentru că în documentar sunt menționați pentru avantajele primite? (N.R. Lucru care se intamplă si in Romania: principalele radiouri, ziare, siteuri de stiri, companii de panotaj au fost “premiate substanțial” pentru a răspândi opiniile guvernului.)

Documentarul, filmat cu îndemânare timp de 2 ore și 40 de minute, menține privitorul într-o stare de tensiune și uimire. Documentarul atinge aspecte controversate și conține adevăruri obiective:

a. Utilizarea măștilor.

Un subiect destul de fierbinte. Nici OMS nu avea idei clare cu privire la acest subiect. În primă instanță nu au fost obligatorii, apoi s-au rectificat și din septembrie toată lumea poartă măști, în Italia și în alte câteva țări chiar și în aer liber. Dar sunt cu adevărat utile în aer liber? Mai multe studii, inclusiv cea daneză, nu au arătat o protecție semnificativă. Cercetătorii se așteptau să vadă reducerea la jumătate a riscului de transmitere în cazurile în care subiecții purtau măști în exterior, dar au fost surprinși să vadă o rată de protecție mult mai modestă. Cu toate acestea, toată lumea trebuie să poarte masca, chiar dacă poate o folosește pe aceeași timp de zile, dar nu contează. Și dacă ți se întâmplă să uiți să o porți, oamenii pe care îi traversezi se uită la tine speriați, frica de contagiune este acum declanșată, toată lumea ar putea fi o sursă potențială de contagiune.

b. Utilizarea hidroxiclorochinei.

Studiul promovat de OMS pe această temă s-a dovedit a nu fi foarte credibil și inexact.

c. Discursul lui Laurent Alexandre,

inteligent trunchiat pentru a surprinde consternarea, este foarte reușit și are un adevăr irefutabil. Suntem în plină revoluție cognitivă, inteligența artificială din ultimele decenii a câștigat din ce în ce mai mult. Până acum câțiva ani nu era încă atât de dezvoltat din simplul motiv că nu existau date. Pentru a transmite mai bine ideea, sunt suficiente trei imagini pentru ca un copil să învețe să distingă un hipopotam de o girafă. O învățare automată care, după cum sugerează și numele, învață prin experiență, are nevoie de un milion de imagini pentru a distinge un hipopotam de o girafă. Este clar că, pentru a funcționa mai bine, numărul a ceea ce este definit tehnic ca set de date este crucial. Deci, avem o IA care progresează mult mai repede decât ne-am imaginat, ajutată, fără să știm, de comportamentul nostru, deoarece oferim date timp de câteva ore pe zi prin intermediul smartphone-urilor noastre. Este nevoie de ani pentru a pregăti un radiolog ca inginer, câteva ore pentru a educa un AI. Pe de altă parte, cu o școală care nu a evoluat de 250 de ani, cum pot creierele noastre biologice să reziste AI sau să fie complementare? Cum vor fi copiii noștri competitivi? La fel ca educația, sistemul școlar nu complet darwinian va găsi spațiu alături de creierele de siliciu alimentate de mijloacele infinite ale GAFA. GAFA reprezintă Google – Amazon – Facebook – Apple, unele dintre companiile care dețin datele care vor fi atât de importante pentru viitor. Deci, atunci când profesorul vorbește despre GAP cultural ar trebui să reflectăm și să recunoaștem că există. Dacă, așa cum spune el, în Franța există aproximativ 19% dintre tineri care nu știu să folosească computerele, tineri care vor fi eliminați din societate, vor fi inutili. Desigur, împărțirea lumii între zei și inutili doare, dar societatea viitorului va fi chiar mai puțin egalitară decât acum, dacă a fost vreodată. Trebuie evitată drama descrisă pentru Harari în Homo Deus, așa spune profesorul de fapt acum elevilor săi.

d. Criptomonede.

Documentarul abordează această problemă: fondatorul Jack Dorsey – șeful Twitter și compania de plăți Square din Statele Unite – a cumpărat aproximativ 4.709 de bitcoin. Criptomoneda este un instrument de abilitare economică, o modalitate de a participa la un sistem monetar global. Pe scurt, numerarul este destinat să dispară. Procesul a început, se va termina cu iubitele noastre smartphone-uri obișnuite să plătească pentru tot, iar datele noastre, mișcările noastre, gusturile noastre, înclinațiile noastre vor alimenta bazele de date sau norii GAFA sau alți puternici. În momentul în care suntem deja observați, gândiți-vă doar când activăm o căutare pe google de acasă, motorul de căutare știe totul despre noi și ne va enumera exact ceea ce așteptăm. Pentru a înșela motorul de căutare ar fi necesar să-l întrebăm exact opusul a ceea ce ne dorim. Pare greu de digerat, aproape science fiction, dar masa devine conștientă de faptele când au început deja sau, mai rău, au terminat.

e. Fondurile OMS.

Filmul conține această altă pastilă. Organizația Mondială a Sănătății își propune să asigure realizarea celui mai înalt nivel de sănătate posibil de către toate populațiile lumii. Ei bine, această organizație este finanțată în mare parte de companii private, sectorul privat în slujba publicului, situația este contradictorie și uneori scandaloasă.

Ca ființe gânditoare, capabile să pună în aplicare sinapse în afară de strălucita punere în scenă, am putea scoate lucrurile pozitive din această lucrare și să gândim, să reflectăm la unele dintre adevărurile indicate. Acest documentar oferă informații pentru a vă adresa, verifica, documenta cu privire la diferite aspecte ale existenței noastre. Frica este probabil un rău necesar pentru conștientizare, pentru a lua înapoi o lume mai umanistă. Probabilitatea unei societăți binare există și nu este departe.