Pepenele verde este unul dintre fructele preferate ale sezonului de vara. Pe langa gustul placut si efectul revigorant, multe studii au aratat recent ca un consum crescut de pepene verde poate scadea riscul de obezitate, diabet si boli de inima.

Pepenele verde contine vitamina A, C, fier, calciu, vitamina B6, potasiu, zinc, magneziu, fosfor, seleniu si cupru. In plus, s-a descoperit de curand ca pepenele verde este mai bogat in licopeina decat orice alt fruct sau leguma, desi pana acum se considera ca rosiile au aceasta calitate.

Cateva efecte benefice ale pepenelui verde:
– scade riscul de astm, datorita aportului de vitamina C
– scade presiunea sangelui si imbunatateste functiile arterelor
– scade riscul de cancer, datorita antioxidantilor puternici (cel mai important fiind licopeina)
– regleaza digestia si hidrateaza puternic organismul, datorita cantattii mari de apa din compozitie
– ofera stralucire si elasticitate pielii, datorita continutului de vitamina A

Comments are closed.