Procurori ai Parchetului de pe  lângă Curtea de Apel Timişoara  efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din probele administrate în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, rezultă că un medic ce desfăşura activităţi în cadrul unui cabinet de neurologie, aflat în relaţii contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate Timiş, primea de la pacienţi diferite sume de bani pentru a le întocmi actele medicale care atestă pierderea/diminuarea/menţinerea unei anumite capacităţi sau incapacităţi de muncă.

Aceste acte medicale erau folosite ulterior la încadrarea pacientului într-un grad de handicap şi obţinerea unor drepturi de asigurări sociale. De asemenea, în perioada februarie-martie 2015, medicul neurolog a raportat către Casa de Asigurări de Sănătate Timiş servicii medicale efectuate pentru pacienţii pe care îi avea în evidenţă, însă aceştia nu au fost prezenţi la datele indicate la cabinetul medical.

            În cursul zilei de 19 martie 2015, în baza autorizaţiei emise de către instanţa de judecată, procurorii, împreună cu lucrători ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, au efectuat o percheziţie la un cabinet medical de neurologie situat în municipiul Timişoara.

În urma percheziţiei efectuate, medicul suspectat de săvârşirea infracţiunilor menţionate anterior a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara pentru audieri.

În documentarea activităţii infracţionale procurorii au beneficiat de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii Timiş şi de sprijinul Serviciului de Investigare al Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.

 

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comments are closed.