Poliţiştii rutieri mehedințeni acţionează zilnic pentru identificarea participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulație și pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave.

Polițiștii urmăresc conştientizarea participanților la trafic asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind circulaţia pietonilor, depăşirea, acordarea de prioritate, starea tehnică a autovehiculelor, dar și depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

În cursul zilei de 23 februarie a.c., poliţiştii au controlat 153 autovehicule și au legitimat un număr de 168 persoane, constatând 145 abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, în valoare 20.681 lei.

Au fost sancţionaţi 6 conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum şi 39 şoferi care nu purtau centura de siguranţă.

Poliţiştii au mai aplicat 21 sancţiuni contravenţionale pentru defecţiunile tehnice constatate, iar 17 sancţiuni au fost aplicate pietonilor pentru traversări neregulamentare. Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 11 permise de conducere, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare și au fost constatate 2 infracțiuni la regimul rutier.

Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră va continua acţiunile şi controalele, vizând în special combaterea principalelor cauze ale accidentelor rutiere.

***

Cercetați pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice

La data de 23.02.2015, ora 17.00, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin au depistat un tânăr în vârstă de 32 ani, din Drobeta Turnu Severin, în timp ce conducea un autoturism pe bld.Mihai Viteazu, având o îmbibație alcoolică de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se continuă cercetările sub spectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

La data 23.02.2015, ora 14.35, polițiștii municipiului Orșova au depistat un bărbat în vârstă de 55 ani din comuna Topleț, județul Caraș Severin, în timp ce conducea un autoturism pe str.Cernei din municipiul Orșova, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Comments are closed.