În perioada 09-11.01.2015, poliţiştii Serviciului Rutier și Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin au acţionat pentru identificarea participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulație și pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave.

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind circulaţia pietonilor, depăşirea, acordarea de prioritate, starea tehnică a autovehiculelor dar și depistarea conducătorilor auto care consumă alcool la volan.

În ultimele 72 de ore, poliţiştii au controlat 373 autovehicule și au legitimat un număr de 332 persoane, constatând 362 abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, în valoare 62.441 lei.

Au fost sancţionaţi 71 conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum şi 163 şoferi care nu purtau centura de siguranţă.

Poliţiştii au mai aplicat 25 sancţiuni contravenţionale pentru defecţiunile tehnice constatate, iar 17 sancţiuni au fost aplicate pietonilor pentru traversări neregulamentare. Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 9 permise de conducere, au fost retrase 22 certificate de înmatriculare și au fost constatate 5 infracțiuni la regimul rutier.

Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră va continua acţiunile şi controalele, vizând în special combaterea principalelor cauze ale accidentelor rutiere.

***

În trafic, sub influența băuturilor alcoolice

La data de 10.01.2015, ora 02.40, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin l-au depistat pe I.R., de 28 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, în timp ce conducea un autoturism pe bld. Tudor Vladimirescu, din municipiu, având o îmbibație alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influința băuturilor alcoolice, faptă prev. şi ped. de art.336 din Codul Penal.

La data de 11.01.2015, ora 13.38, Poliţia municipiului Drobeta Turnu Severin a fost sesizată cu privire la faptul că pe str.W. Mărăcineanu, la intersecţie cu bld.Mihai Viteazu s-a produs un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale, iar unul dintre cei doi conducători auto se află sub influenţa băuturilor alcoolice.

La faţa locului s-a deplasat o patrulă a poliţie rutiere, care a constatat faptul că în jurul orei 13.30, N.C., de 62 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, în timp ce conducea un autoturism pe str.W.Mărăcineanu, la intersecţia cu bld. Mihai Viteazu nu a păstrat distanţa corespunzătoare faţă de un alt autoturism, intrând în coleziune cu acesta.

N.C. a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 1.47 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice, faptă prev. și ped. de art.337 din Codul Penal.

Cercetați pentru conducere fără permis

La data de 10.01.2015, ora 01.55, polițiștii municipiului Orșova l-au depistat pe R.I., de 51 ani, din municipiul Orșova, județul Mehedinți, în timp ce conducea pe str.Eroilor, un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducere a unui vehicul fără a deține permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art.335, alin.1 din Codul Penal.

La data de 09.01.2015, ora 23.50, polițiștii Posturilor de Poliție Șovarna și Ilovăț l-au depistat pe raza comunei Șovarna pe C.I., de 30 ani, din aceeași localitate în timp ce conducea pe DN 45, un autoturism fără a poseda permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere, faptă prev. şi ped. de art.335, alin.1 din Codul Penal.

La data de 11.01.2015, ora 00.54, a fost depistat I.C., de 36 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, în timp ce conducea pe str.Orly din municipiu, un autoturism, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat, faptă prev. şi ped. de art.335, alin.2 din Codul Penal.

Comments are closed.