În ultimele 24 de ore, poliţiştii Serviciului Rutier și Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin au acţionat pentru identificarea participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulație și pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave.

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind circulaţia pietonilor, depăşirea, acordarea de prioritate, starea tehnică a autovehiculelor dar și depistarea conducătorilor auto care consumă alcool la volan.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii au controlat 203 autovehicule și au legitimat un număr de 217 persoane, constatând 189 abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, în valoare 32.658 lei.

Au fost sancţionaţi 50 conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum şi 51 şoferi care nu purtau centura de siguranţă.

Poliţiştii au mai aplicat 11 sancţiuni contravenţionale pentru defecţiunile tehnice constatate, iar 11 sancţiuni au fost aplicate pietonilor pentru traversări neregulamentare. Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 5 permise de conducere, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare și au fost constatate 4 infracțiuni la regimul rutier.

Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră va continua acţiunile şi controalele, vizând în special combaterea principalelor cauze ale accidentelor rutiere.

***

Cercetați pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice

La data de 09.01.2015, ora 03.48, polițiștii Serviciului Rutier l-au depistat pe C.P., de 54 ani, din comuna Șimian, județul Mehedinți, în timp ce conducea un autovehicul, fiind sub influenta băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,2 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoana care la momentul prelevării mostrelor biologice are o îmbibație alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sânge, fapta prev. si ped. de art.336, alin.1 din Codul Penal.

La data de 08.01.2015, ora 15.15, polițiștii Postului de Poliție Podeni l-au depistat pe G.V., de 32 ani, din comuna Podeni, județul Mehedinți, în timp ce conducea pe DC 3, pe raza comunei Podeni, un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art.336, alin.1 din Codul Penal.

La data de 08.01.2015, polițiștii orașului Strehaia l-au depistat pe C.G., de 33 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți, în timp ce conducea un autoturism, pe str.Republicii din orașul Strehaia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză au fost întocmite acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conduce a unui autovehicul sub influența alcoolului faptă prev. și ped. de art.336, alin.1 din Codul Penal.

Surprins în trafic cu un autovehicul neînmatriculat

La data de 08.01.2015, polițiștii orașului Strehaia l-au depistat pe M.G., de 57 ani, din comuna Obârșia de Câmp, județul Mehedinți, în timp ce conducea pe str. Republicii, din orașul Strehaia, un autoturism ce avea montate plăcuțe cu număr de înmatriculare provizoriu, a căror valabilitate era expirată.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiuni de punere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat pe drumurile publice, faptă prev. și ped. de art.334, alin.1din Codul Penal.

***

RECOMANDĂRI PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE

Pentru a nu cădea victime accidentelor rutiere, vă rugăm, să ţineţi seama de câteva reguli de circulaţie:

– traversaţi străzile sau drumurile numai pe marcajul pietonal (zebră), prin dreptul indicatoarelor Trecere Pentru Pietoni , iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora;

– înainte de a traversa prin aceste locuri, asiguraţi-vă atent din ambele părţi şi convingeţi-vă că în acel moment nu se apropie nici un autovehicul;

– în intersecţiile fără marcaj pietonal, traversarea de pe un trotuar pe celălalt se face numai când prin acel loc nu circulă maşini;

– în toate cazurile, traversarea nu se face în fugă ci în pas vioi şi perpendicular pe axa drumului;

– dovediţi prudenţă înaintea oricărei traversări;

– trotuarul oferă spaţiu suficient pentru deplasarea în siguranţă a tuturor pietonilor, cu condiţia să-l folosiţi ordonat;

– pe drumurile publice situate în afara localităţilor, ori care nu au trotuare sau poteci laterale, se va circula numai pe partea stângă a drumului şi cât mai aproape de marginea acestuia;

– când aşteptaţi sosirea autobuzului sau tramvaiului staţi numai pe trotuar sau refugiile special amenajate, în nici un caz pe partea carosabilă;

– după coborârea din mijloacele de transport public, nu traversaţi strada prin faţa ori prin spatele acestora; traversarea se face după plecarea lor din staţie, dar şi atunci numai prin locurile rezervate trecerii;

– nu urcaţi, nu coborâţi şi nu deschideţi uşile autovehiculului în timpul mersului;

– nu călătoriţi pe scările sau părţile laterale ale mijloacelor de transport în comun;

– conducerea bicicletei pe drumurile publice cu trafic intens este permisă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 14 ani şi cu respectarea prevederilor legale în acest sens;

– nu vă deplasaţi cu patine cu rotile pe partea carosabilă a drumurilor publice;

– cele mai sigure locuri de joacă sunt cele pe unde nu circulă maşini respectiv terenurile de sport, parcurile, curtea casei, a şcolii şi a grădiniţei.

Conduita moral-civică vă obligă ca în cazul în care sunteţi de faţă la producerea unui accident de circulaţie soldat cu victime, iar conducătorul auto părăseşte locul faptei, să reţineţi şi să comunicaţi cele mai apropiate unităţi de poliţie date despre autovehiculul implicat în accident (marca, tipul, culoarea, numărul de înmatriculare, alte particularităţi), precum şi eventualele semnalmente ale conducătorului auto.

***

Cercetat pentru vânătoare ilegală

La data de 08.01.2015, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase în urma unei acțiuni organizate pe raza fondului de vânătoare Corlăţel, l-au identificat pe A.N., de 24 ani, din comuna Vlădaia, județul Mehedinți, care în cursul lunii decembrie 2014 a efectuat activități de vânătoare ilegală prin folosirea unui câine interzis la vânătoare, din rasa ogar.

În cauză s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. și ped. de art.42, alin.1 din Legea 407/2006.

Comments are closed.